Ayak bakımı, her bireyin sağlığı açısından dikkat etmesi gereken bakımlar arasında yer almaktadır. Genellikle gün boyunca ayaklarımızı hunharca kullanırız ve bakımı konusunda yeteri kadar ciddiyet göstermeyiz. Ancak özellikle kış aylarında gün boyunca ayakkabıların içerisinde, havasız bir şekilde bulunan ayaklarımızı bakımı oldukça önem teşkil etmektedir.
Ayaklar yoğun yaşam tarzımızda oldukça çabuk bir şekilde yıpranabilen uzuvlarımızdır. Ayaklara gerekli olan bakım uygulanmadığı takdirde egzama, çatlak vb. birçok farklı rahatsızlığın görülebilme oranının arttırılacağını unutmamak gerekir. Peki, ayak bakımı nasıl yapılır?
Ayak Bakımı Nedir?
Ayak bakımı özellikle ayak parmakları ve topuk olmak üzere, ayağın bütününün ele alındığı bakımdır. Vücudun en çok yorulan ve nem kaybı en çok olan bölgelerinden birisi olan ayakların ihmal edilmemesi gerekir. Özellikle topuk kısmında bulunan deri, vücudumuzdaki en kalın deridir. Bu yüzden ayaklara özel bir bakım yapmak gerekir.
Ayaklara hak ettiği bakımı gösterebilmek adına; ayak peelingi, pedikür ve nemlendirme uygulamaları yapmak yeterli olacaktır. Bu sayede ayakların yeterli ilgiyi aldıklarından emin olunabilir ve çok daha sağlıklı ayaklar ile sağlıklı bir hayata devam edilebilir. İsterseniz hep birlikte ayak bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı olan aşamalara geçelim.
Ayak Bakımı Aşamaları Nelerdir?
Ayaklara uygulanacak olan bakım aşamaları sayesinde, günün yorgunluğu üstünden atılabilir. Aynı zamanda araştırmalar ayaklarda bulunan sinirlerin uyarılması ve rahatlatılması ile birçok rahatsızlığın çözüldüğünü dahi göstermektedir. Ancak bu bakımın her gün düzenli bir şekilde birkaç dakika yapılması büyük önem taşımaktadır.
Ayak bakımı yapabilmek için ilk aşama ayakları bu bakıma hazırlamak olacaktır. Ayakları bakıma hazır hale getirmek için yumuşatmak gerekir. Bunun için de en iyi yöntem sıcak sudur. Ayakların üzerinde bulunan ölü katmandan kurtulmak ve tırnaklara herhangi bir şekilde zarar vermeden bakım yapabilmek için ayakları sıcak suya maruz bırakmak gerekir. Bunun için sadece sıcak su ve uygun büyüklükte bir kap yeterlidir. Ayaklardaki ödemi atabilmek için bu aşamada suyun içerisinde kaya tuzu atılabilir. Aynı zamanda hem besleyici hem de güzel kokusuyla huzur verici olan lavanta yağı gibi besleyici uçucu yağlar da bu aşama da suya eklenebilir. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz sıcak suyun içerisinde ayakları 5-10 dakika aralığında bekleterek yumuşatmak yeterli olacaktır.
Yumuşayan ayaklara pedikür yapabilmek çok daha kolaydır. Bu yüzden bir sonraki aşamamız pedikür olacaktır. Pedikür sayesinde ayaklar hem sağlıklı hem de estetik bir hale gelecektir. Bu aşamada özellikle kullanılan malzemelerin temizliğine dikkat etmek gerekir.
Sonraki aşamada çok önemli olan topuklara bakım uygulamaya geçebiliriz. Topuk derisi oldukça sert ve kalındır. Bu yüzden iyi bir nemlendirme işlemi, topuklara oldukça iyi gelecektir. Aynı zamanda topuk taşı kullanımı da tercih edilebilir.
Son olarak ayaklarının bütününe peeling işlemi yapmak ve nemlendirmek gerekir. Bu aşamadan sonra artık ayaklarınızı uzatarak, günün yorgunluğunu atmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle ayak bakımı nasıl yapılır sorunun detaylı cevabını vermiş olduk.
CeraVe SA Renewing Foot Cream 88 ml Yenileyici Ayak Kremi
Bu ürün sayesinde ayaklarınızı hem nemlendirebilir hem de peeling etkisi sayesinde onarabilirsiniz.
Ayrıca herhangi bir şekilde kokusu olmadığından dolayı, ayaklarda oluşabilecek kötü kokuların da önüne geçilir. Ayaklarda ve özellikle topuklarda bulunan çatlaklara oldukça iyi gelmektedir. Krem sürüldüğü andan itibaren emilmeye başlar ve etkisini gösterir. Resmin üzerine tıklayarak ürünün sayfasına ulaşabilirsiniz.